1422381.jpg

Kun naapurin mami tilaa synttärisankarille "oikein hedelmäisen, persikkaisen ja kermaisen hyydykekakun", on tämä yksi versio:

Irtopohjavuoka, halkaisija 23 cm

Pohja:

80 g(puoli pötköä) kaurakeksejä

40 g voita tai margariinia

Rahkatäyte:

4 dl vispikermaa

500 g rahkaa

1,5 dl sokeria

1 iso tölkki persikoita

6 liivatelehteä

tilkka appelsiinimehua

Kiille:

2 dl appelsiinimehua

2 liivatelehteä

Murskaa keksit hienoksi muruksi esim.pussissa kaulimen avulla. Lisää sulatettu rasva ja painele seos irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet (8kpl) pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka. Lisää sokeri ja hienoksi hakatut persikat. Tarkista maku.

Kuumenna tippa appelsiinimehua ja liota hyvin puristetut liivatelehdet (6 kpl!) joukkoon. Kuumenna, älä keitä. Anna liivateseoksen jäähtyä jonkin aikaa ja vatkaa se (mieluiten sähkövatkaimella)  ohuena nauhana rahkaseokseen.

Kaada rahkaseos keksimurupohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään. (Hetki pakastimessa nopeuttaa jähmettymisen alkamista)

Kuumenna 2 dl appelsiinimehua. Lisää jäljellejääneet kaksi liotettua ja kuivaksi puristettua liivatelehteä joukkoon. Kuumenna, älä keitä. Jäähdytä seos pöydällä huoneenlämpöiseksi ja lusikoi sen jälkeen jo jähmettyneen kakun pinnalle. Laita taas jääkaappiin jähmettymään.

Koristele haluamallasi tavalla.