Arja Villa Caramillasta on oikea kynttilätaituri! Käykääpä kurkkaamassa, miten ihania ja ihanan värisiä kynttilöitä sieltä löytyy teko-ohjeineen kaikkineen. Ja koska Arja "innoitti", munkin piti kokeilla:

Tästä kaikki siis lähti. Ihanat työkaverit kantoivat mulle kynttilänpätkiä...

2067650.jpg

Tarvitset: kynttilänpätkiä, sydänlankaa, (väriä), pihdit, astian steariinin sulatukseen, cocktailtikkuja tai pitkiä nauloja, muotteja minne kynttilät laitat esim. kertis-shampanjalaseja tai maitopurkkeja (lasipurkkikin käy, mutta silloihan poltat kynttilää tietysti siellä:)), sanomalehteä suojaamiseen.

2106781.jpg

Tässä sydänlanka on viritetty naulan avulla valmiiksi muottiin. Tee muotin pohjaan reikä (esim pienellä poralla) ja pujota sydänlanka siitä. Tee alapäähän solmu. Naulan avulla saat langan ysymään muotin keskellä kaataessasi siihen sulaa steariinia.

2106780.jpg

Tässä steariinia on kaadettu puoleenväliin muottia. Annetaan jähmettyä, ennenkuin eriväristä kaadetaan päälle. Ole kaatamisessa varovainen, kertakäyttömuotti on kevyt, ja kaatuu helposti!! Kuivunutta steariinia ei ole kivaa raapia lattiasta! Näin kertoo nimim. kokemusta on...katso tästä..

2106782.jpg

Kaada lasi aivan täyteen steariinia ja jätä vähän astian pohjalle. Jähmettyessään steariini "vetäytyy" ja saat "paikata" pohjaa vielä hetken päästä niin saat suoran pohjan. Alla näet, miten steariini vetäytyy. Anna jähmettyä nauloineen useamman tunnin.

2106819.jpg

Puristele muottia varovasti, niin kynttilä irtoaa reunoista. Vedä naulasta, niin saat kynttilän helposti irti.Ja sitten vain polttelemaan!!

 

Tässä valmiit kynttilät. Värithän määräytyivät aivan sen mukaan, mitä kynttilänpätkiä sain.. Jouluisia värejä :)

2106828.jpg

Tähän lasipurkkiin kaadoin kaikki jämät, jotka eivät mahtuneet muotteihin. Tuli hauska väripurnukkakynttilä:)

Oli tosi mukavaa puuhaa! Paitsi se lattian raapiminen..

2106833.jpg