1328985034_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Voi että, mutta olipa hyvää! Meillä on kotona päässyt -ainakin meidän aikuisten- suureen suosioon Bataatti! Ihanaa paistettuna, soseena ja nyt piirakassa.

Erilaisia bataattipiirakoita oli taas netti pullollaan, oli amerikkalaista, "tavallista", suklaalla maustettua ja kahvilla ryyditettyä....vaikka mitä! Noiden pohjalta väkästin sitten ihan oman ohjeen:)

Pohja:

1,5 dl tavallista sokeria

150 g margariinia

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Rasva ja sokeri vaahdotetaan. Muna vatkataan joukkoon. Viimeisenä lisätään kuivat aineet. Taikina painellaan jauhotetuin käsin irtopohjavuuan pohjalle, jättäen reunat korkeiksi. (Täytettä on runsaasti.) Minulla oli tässä 24 cm vuoka.

Täyte:

Bataattia n. 800 g (sosetta n.5 dl)

1,5 dl voita

2,5 dl ruskeaa sokeria

1 dl maitoa

3 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl kanelia

0,5 tl muskottipähkinää

Bataatit keitetään vedessä pehmeiksi ja soseutetaan. Lisätään sulatettu voi, maito, kuivat aineet ja viimeisenä kananmuna. Kaadetaan pohjan päälle. Paistetaan 175 asteessa tunnin verran.

Tarjoillaan kermavaahdon kera ja varotaan, ettei vie kieltä mennessään!

1328984987_img-d41d8cd98f00b204e9800998e