Pohja:
10 digestivekeksiä
n.50 g sulaa margariinia
Täyte:
3 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 tl + 1 tl tummaa kaakaojauhetta
1,5 dl Dooley`s likööriä
4 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu margariini. Painele kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja lisää sokerit, kaakaojauhe (2tl) sekä tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi.
Kuumenna Dooley`s kattilassa niin että se kiehahtaa ja alkoholi haihtuu pois. (Ei välttämätöntä, mutta näin voivat lapsetkin syödä)
Purista lionneet liivatelehdet kuivaksi ja lisää ne kuumaan likööriin. Kaada seos ohuena nauhana kermavaahtoseoksen joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Kaada suurin osa seoksesta pohjan päälle.
Lisää pieneen osaan seosta 1 tl kaakaojauhetta ja sekoita. Kaada vaaleamman seoksen päälle ja sekoittele haarukalla varovasti saadaksesi marmoroidun kuvion.
Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.
Irrota kakku vuuasta ja koristele haluamallasi tavalla. Tässä pähkinöitä ja nomparelleja. Nam ♥