Mutikaisen Mimmin innoittamana päätin tehdä hyrriä lapsille iltapalaksi (nää lapset on aina hyvä selitys...). Mimmin ohjetta vähän mukaellen ja muutellen syntyi seuraava resepti:
Taikina:
250 g margariinia
300 g sämpyläjauhoja(vehniksetkin tietty käy)
1 tl leivinjauhetta
200 g kermaviiliä
Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kermaviili. Vaivaa tasaiseksi ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Painele litteäksi ja laita jääkaappiin lepäämään.
Täyte 1:
Kinkkusuikaleita 300 g
1 iso sipuli
mustapippuria
Aurajuustoa
TAI
Täyte 2:
1 pikkuprk tonnikalaa vedessä
1 iso sipuli
sitruunapippuria
Aurajuustoa
Freesaa sipulit pannulla sekoita täytteen aineet keskenään.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi ja levitä täyte pinnalle. Rullaa kääretortun tapaan tiukaksi rullaksi ja leikkaa pötköstä 2 cm:n siivuja, jotka voitelet ja ripotat vielä vähän juustoraastetta pinnalle. Paista 200 asteessa 15-20 min.
Rullan sisäänhän voi periaatteessa pistää ihan mitä vaan kaapista löytyy: tuorejuustoa, jauhelihaa, kasviksia.. Mielikuvitusta peliin!!