1 pellillinen
0,75 l vettä
0,5 dl öljyä
2 dl ruisjauhoja
n.18 dl sämpyläjauhoja
2 dl auringonkukansiemeniä
2 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
Lisää reilusti kädenlämpöistä lämpimämpään veteen suola ja öljy. Lisää ruisjauhot ja kuivahiiva. Lisää sämpyläjauhoja vähin erin vaivaten, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja sopivalta leivottavaksi. Kohota liinan alla puolisen tuntia. Vaivaa taikinaa ja taputtele leivinpaperille pellin päälle tasaiseksi levyksi. Rullaa kevyesti taikinapyörällä haluamasi kokoisia kuvioita, joiden avulla leipä on helppo murtaa paloiksi. Kohota 20 minuuttia. Voitele vedellä ja ripota päälle auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteessa kauniin väriseksi, eli n.20 min.