Maku-lehdestä 3/09 bongasin tällaisen jänskän tortun.. Maku oli jännittävä, erikoinen! Tekopäivänä ajattelin, että enpä taida toista kertaa tehdä, mutta seuraavana päivänä maut olivatkin vasta tekeytyneet ja torttu olikin hyvää! Suosittelen siis lepuuttamaan torttua yön yli ihan rauhassa
Pohja:
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl lakritsikastiketta
Tee kääretorttu normaalin kääretortun tapaan. Lisää lakritsikastiketta pellille levitetyn taikinan pinnalle ohuina noroina. Paista 225 asteessa 8 minuuttia.
Täyte:
3 dl mustaherukoita
4 liivatelehteä
1 dl kermaa
2 dl vaniljarahkaa
1/2 dl tomusokeria
1 dl lakritsikastiketta
Soseuta mustaherukat. Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma. Lisää siihen rahka, sokeri ja mustaherukkasose sekä pikku tilkkaan vettä liuotetut liivatteet. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa n 15 min, ennenkuin levität sen torttupohjalle. Näin torttu on helpompi rullata.
Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdolla ja marjoilla höystettynä.