n. 300 g.n painoinen munakoiso
2 isoa keitettyä perunaa (voi jättää poiskin)
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä
Jauhelihakastike:
400 g naudan jauhelihaa (lammasta sen kai oikeasti pitäis..)
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa
oreganoa
0,5 tl kanelia
mustapippuria
Valkokastike:
50 g margariinia
3rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1 muna
ripaus! muskottipähkinää
150 g juustoraastetta
Viipaloi pestyt maunakoisot kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Itketä viipaleet ripottamalla niiden päälle reilusti suolaa. Kosteus alkaa nousta pisaroiksi pintaan ja poistaa kitkerää makua. Anna "itkeä" kastikkeiden valmistamisen ajan.
Kuullota viipaloidut sipulirenkaat öljyssä.
Paista jauheliha, mausta ja heitä perään tomaattimurskapurkki. (0,5 dl punkkua antaa hyvän säväyksen). Anna kypsyä pannulla.
Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita "tahnaksi". Lisää voimakaasti sekoittaen maito ja anna kypsyä sekoitellen. Mausta. Lisää juusto. Jätä osa juustosta pinnalle ripottelemista varten.
Pyyhi munakoisoista pisaroiva neste huolellisesti pois talouspaperilla.
Kokoa moussaka (lasagnen tapaan) kerroksittain vuokaan niin, että juustokastike tulee päälimmäiseksi. Ripota pinnalle vielä juustoraastetta.
Paista 180 asteessa tunnin verran. Haudutus tekee moussakalle hyvää!
GreekCuisine.com ista löytyy Kreikkalaisia ruokaohjeita englanninkielellä
Kreikan aakkoset löydät osoitteesta: ibiblio.org