Herkullinen, mehevä kakku. Ensi kerralla muistan tehdä heti annoksen tuplana.. Yksi kakku nimittäin meni silmänräpäyksessä!
Taikina:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 munaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
2,5-3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 tl kanelia
3 omenaa
Tee ensin täyte: Kiehauta vesi, sokeri, kaneli ja sitruuna. Kuori omenat ja kuutioi ne. Lisää kuumaan veteen. Hauduta hiljaa poreillen kunnes omenat ovat melko pehmeitä. Jäähdytä ja valuta.
Taikina: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja sitruuna.
Kaada puolet taikinasta voideltuun (20 cm) irtopohjavuokaan. Asettele omenakuutiot taikinan pinnalle ja levitä loppu taikina päälle.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.45 min.
Hunnuta kakku jäähtyneenä tomusokerilla.
Reseptin alkuperästä ei ole tietoa, "löysin" sen käsin kirjoitettuna vanhasta reseptivihostani...