Ohje kopioitu suoraa Hellapoliisin sivuilta. Kiitos, ohje oli herkullinen!
Tästä kakusta riittää noin 20-25:lle.
Voileipäkakku lohesta
24 viipaletta isoja paahtoleipiä
reilu 1/2 l kala- tai kasvislientä
täyte 1:
350 g lämminsavulohta
(lisäsin itse vielä 100 g kylmäsavulohta kuutioina)
200 g creme fraichea
1/2 punainen paprika pieneksi silputtuna
Santa Marian lime-pippuria myllystä
täyte 2:
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g creme fraichea
tilliä silppuna
Santa Marian lime-pippuria myllystä
Pinnalle:
200 g katkaraputuorejuustoa
120 g smetanaa
150 g graavilohta
herneenversoja
sitruunaa
Poista leivistä kuoret.
Sekoita ruodoista putsattu lämminsavulohi, creme fraiche, paprika ja lime-pippuri tasaiseksi tahnaksi.
Sekoita toinen tahna ruohosipulituorejuustosta, creme fraichesta, tillistä ja lime-pippurista.
Laita leivät tarjoiluvadille siten, että kaksi leipäviipaletta on vierekkäin, kolme perätysten, kostuta ja levitä päälle täytettä. Nosta päälle toinen leipäkerros, kostuta ja levitä täyte. Tee näin, kunnes kaikki leivät ja täytteet on käytetty.
Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Siisti reunoja tarvittaessa.
Sekoita pinnalle tuleva katkaraputuorejuusto ja smetana tasaiseksi, levitä seos voileipäkakun pinnalle ja reunoille.