En muista käyttäneni kvinoaa koskaan. Hmm...koulussa ehkä -sata vuotta sitten- mutta muuten kyllä en. Tämäkin lähti oikeastaan siitä, että perheen salillakävijä on kovin tarkka proteiinin perään:) Kvinoassa sitä on 21g/100 g kun taas vastaavasti esim. tavallisessa riisissä on vain 8g/100 g. Kvinoa kokeiluun siis!
Keitettäessä kvinoasta tulee minusta hernemäinen tuoksu. Miedompi, mutta vähän kuin hernekeittoa keittelisi..
Ainekset salaattiin:
1,5 dl kvinoaa(raakana)
kasvisliemifondia tai -kuutio
5 cm:n pätkä kurkkua
2 tomaattia
3 dl kuorittuja katkarapuja
puoli punttia tilliä
1 iso valkosipulin kynsi
3 tl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi kasvisliemessä.
Pilko sillävälin tomaatti ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua tilli ja valkosipuli.
Huuhtele kypsä kvinoa kylmällä vedellä.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin verran ennen tarjoilua.