Täytyi päästä teillekin heti hehkuttamaan Wienin ihanuutta!!! Uskomattoman kaunis kaupunki, jossa kolmessa päivässä ehtii nähdä vain murto-osan! Rakkolaastarit ja lenkkarit mukaan ja menoksi!!

Kuvia tuli räpsittyä lähemmäs 150, tässä vain muutama herkku päältä... :)

Tämä oli se, joka teki VAIKUTUKSEN! Keskellä Wieniä sijaitseva Stephansdom. Aivan uskomattoman upea ikivanha kirkko, jota oli kokonsa puolesta mahdoton saada yhteen kuvaan.Ja mitkä koristeet.. Uskomatonta, että tällaista on saatu edes aikaan...

1747668.jpg

Stephansdomia toisesta sunnasta:

1747670.jpg

Hundertwasserhaus:

Friedensreich Hundertwasser oli hulluttelun mestari ja hänellä oli oma filosofiansa. Hän vastusti suorien linjojen tyranniaa ja loi jäykän betoniarkkitehtuurin täydellisen vastakohdan... Näin luki jossain ja ihanan kodikkaalta nämä talot näyttivätkin:)

1747659.jpg

1747660.jpg

Scönbrunn:

Keisarinna Maria Teresian mahtava rokokoolinna ja KÄSITTÄMÄTÖN puisto.

Näistä kuvista ei saa alkuunkaan kuvaa sittä, miten valtaisan suuri tuo linna oli ja miten käsittämättömän suuri ja upea puutarha sen ympärillä oli. Puutarhaa oli kilometritolkulla! Kaikki kukat ja pensaat oli leikattu erikoisiin muotoihin, ryhmitelty ja sommiteltu, oli suhkulähdettä, patsasta, huvimajaa, kaaria, aukoita ihan mitä vain kuvitella saattaa! Mietiskelin heti että kuinkahan monta puutarhuria pitää tuosta huolta?

1747677.jpg

1747689.jpg

1747803.jpg

Pietarinkirkon kimallusta:

1747667.jpg

Reissussa tuli nähtyä myös Hoffburg, Valtionooppera, museoita, lukematon määrä kirkkoja, Milleniumtorni, Prater, Hotelli Sacher ja paljon, paljon, paljon muuta...

Ruoka-annokst olivatkin Itavallassa ihan oma juttunsa:) Ensimmäisenä iltana tilasin `perinteistä Wieniläistä kanaa`.. Ja tässä annos: kolme valtavan suurta paneerattua leikettä, päällä jotakin jännää rapeaksi paistettua vihreää, josta tarjoilija ei suostunut kertomaan, mitä se oli, kuulemma salaisuus. Päättelin sen olevan rasvassa uppopaistettua pinaattia. Lisänä salaatinlehti ja sitruunalohko. Leikkeet olivat oikein maukkaita, mutta missä kasvikset? Missä peruna, pasta tai riisi? Tuntui hullulta syödä lähestulkoon pelkkää lihaa.. Ja julmettu määrä!

1747675.jpg

Toisena iltana tilasin annoksen, jossa mainostettiin olevan erilaisia lihoja. Ja olikin juu, lihaa olisi löytynyt vaikka naapurille asti! Taas kolme isoa pihviä, osa paneerettuja, osa paistettuja. Ihmettelen yhä näitä valtavia annoksia! Miehen annokset olivat molempina iltoina yhtä valtaisia.

Hih, tätä kuvaa katsoessa naurattaa; huomaa annoksen asettelu:)

1747663.jpg

Appelstrudelit ja Sacherit on myös maisteltu, herkullisia olivat. Perinteisiä Itävallan mykyjä yritin myös bongata, muttei osunut kohdalle..

Tässä on tarkoitus katsoa vain Sacherkakkua, ei tuota rumaa akkaa...kuka lie tuokin...:)

1747955.jpg