Ohje on alkuperäisessä muodossaan Kodin Kuvalehdestä 2010 nro 10, mutta tässä muuteltuna versiona. Meillä tästä tykättiin kovin!
Uunipellillinen
Pohja:
200 g margariinia
3 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
Nypi pehmeä margariini ja kuivat aineet.
Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Taputtele taikina leivinpapreoidulle pellille, käytä apuna jauhoja, jos on tarvetta.
Täyte:
800 g savustettua kirjolohta
100g Aurajuustoa muruina
2,5 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
1 tlk kermaviiliä
5 kananmunaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
4 tl kuivattua tilliä
1 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
2 dl hienoksi hakattua sipulia
Pinnalle:
3 tomaattia viipaloituna
2 dl juustoraastetta
Levittele perattu ja paloiteltu lohi piirakkapohjan päälle. Levitä päälle Auramurut.
Vatkaa sekaisin munat, maito, ruokakerma, kermaviili, sipuli ja mausteet.
Kaada piirakan päälle.
Viipaloi tomaatit ja levitä piirakan päälle. Ripottele viimeiseksi päälle juustoraaste.
Paista 200 asteessa ensin uunin alatasolla 10 minuuttia, siirrä sen jälkeen keskitasolle ja paista vielä 20 minuuttia.
quiche de salmon ahumado, lohipiirakka, lohipiiras, kalapiirakka, suolainen piirakka