1690350.jpg

40 kpl sämpylöitä:

1 l vettä

5 dl porkkanaraastetta

1/2 dl öljyä

2 tl suolaa

3 dl kaurahiutaleita

n.2 L sämpyläjauhoja

2 pss kuivahiivaa

Lämmitä vesi reilusti kättä lämpimämmäksi:) (Kuivahiiva ei toimi muuten) Lisää porkkanaraaste, suola ja öljy. Lisää kaurahiutaleet, kuivahiiva ja sämpyläjauhot erissä koko ajan vaivaten. Kun taikina on kimmoisaa ja irtoaa juuri ja juuri käsistä, jätä se lämpimään paikkaan liinan alle kohoamaan. Oikaise sohvalle, mutta älä nukahda. Kohota puolisen tuntia. Vaivaa taikinasta kuplat pois ja leivo haluamasi mallisia sämppäreitä. Kohota kaksinkertaiseksi. Paista 200 asteessa 10-15 min. Jos haluat sämpylöille rapean kuoren, voitele ne vedellä ennen paistoa.