Tein kuin teinkin näitä! Kettuterroristien sivuilla ihailin blinejä jo aiemmin ja viimeinen silaus oli sitten se, kun ravintolassa haikailin muiden blinannoksia:)
Nam, hyviä oli, lisukkeena smetanaa, savulohta, suolakurkkukuutioita ja punasipulia.
4 |
dl |
Bulgarianjogurttia tai kermaviiliä |
20 |
g |
hiivaa |
2 |
dl |
Myllyn Paras Tattarijauhoja |
1 |
tl |
sokeria |
|
|
|
1 |
dl |
kuumaa maitoa |
1 |
tl |
suolaa |
1 |
rkl |
voisulaa |
1 |
|
keltuainen |
1 |
|
valkuainen |
Lisäksi: |
||
|
|
mätiä (tai savulohta), sipulisilppua |
Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa).
Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti.
Resepti Myllyn Paras Oy