Niin pitkään on kylmät säät kiusanneet, että alkoi tehdä mieli oikein Talviruokaa, lihapataa. Tämän hautuessa uunissa voi vaikka käydä reippaalla happihyppelyllä...tai vaihtoehtoisesti ottaa päikkärit..
750 g karjalanpaistilihoja
2 isoa porkkanaa
puolikas lanttu
2 isoa valkosipulin kynttä
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattua timjamia
vettä
1/2 prk Afrikan Paprika-tuorejuustoa
--------------
Paista lihoihin kaunis pinta pannulla. Lisää roheiksi paloiksi pilkotut lantut ja porkkanat. Lisää mausteet ja freesaa hetki. Kaada uuninkestävään pataan ja lisää kiehuvaa vettä niin, että tuotteet juuri ja juuri peittyvät.
Hauduta uunissa 200 asteessa puolisen tuntia ja laske sitten lämpötila 175 asteeseen. Hauduta vielä ainakin tunti.
Sekoita liemeen juuri ennen tarjoilua tuorejuusto pieninä nokareina, niin että se sulaa nopeasti liemen joukkoon.
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.