Ainakin TaikinaTaivaassa ja Mansikkamäessä ja monessa muussakin blogissa on innostuttu näistä keksipalleroista. Halusin kokeilla palleroita jouluisina versioina ja ihan kivoja näistä tuli. Tämä ohje on ehkä enemmän aikuiseen makuun, mutta massaa maistellessa voi toki makuja ja sokeria lisätä lapsiystävällisemmäksi versioksi.

Keksimassa n.30 kpl:

160 g pipareita hienoksi murskattuna

60 g tummaa suklaata karkeana raasteena

50 g Philadelphia-tuorejuustoa

30 margariinia sulatettuna

1 tl vaniljasokeria

Sekoita "piparijauhe", suklaaraaste, tuorejuusto, sulatettu margariini ja vaniljasokeri keskenään sähkövatkaimella. Kun seos tuntuu "tahmealta", on se valmista. Pyörittele kertakäyttökäsineet kädessä massasta pieniä palleroita ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Sulata suklaa esim. mikrossa. Kasta pallero kerrallaan haarukkaa apuna käyttäen sulaan suklaaseen ja laita leivinpaperin päälle jähmettymään. Koristele suklaan ollessa vielä sulaa piparimuruilla, nomparelleilla, suklaarouheella, marsipaanikukkasilla...

Suosittelen myös pienten paperivuokien käyttöä, ainakin, jos tarjoat näitä vieraille. Käytännössä tuo pintasuklaahan sulaa sormissa välittömästi ja paperista näitä on siis siistimpi syödä.

Säilytä pallerot jääkaapissa. Jos ne säilyvät...