Raparperihilloke:
100g omenaa pieninä kuutioina
100g raparperia pieninä kuutioina
1,5 dl vettä
50 g hyytelösokeria
5 cm pätkä vaniljatankoa
Keitä aineksia viitisen minuuttia. Ota vaniljatanko pois, halkaise ja raaputa siemenet hillokkeeseen. Anna jäähtyä.
Myslipohja:
3 dl mysliä (minulla tässä omena-kanelimysli, rusinat poistettuina)
50 g sulaa margariinia
Jauha mysli tehosekoittimessa hienoksi, lisää sulatettu margariini. Levitä irtopohjavuuan pohjalle. Älä tiivistä taikinaa kovaa, vaan levittele se vain lusikalla.
Levitä noin 3/4 raparperihillokkeesta pohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
200 g rahkaa
60 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
70 g Kultasuklaan valkosuklaata
Sulata suklaa.
Vaahdota kerma ja lisää sokerit, rahka ja sulatettu valkosuklaa.
Kaada massa pohjan ja hillokkeen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia. Huom! Kakku pysyi hyvin koossa siitä huolimatta, etten käyttänyt lainkaan liivatetta ja suklaatakin oli aika vähän! Täyte oli ihanan pehmoista..♥
Levitä hyytyneen kakun pinnalle loput hillokkeesta ja koristele valkosuklaalla.