100 g margariinia
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
3,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl perunajauhoja
Sulata suklaa ja rasva varovaisesti kattilassa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset niin, että laitat valkuaiset toiseen ja keltuaiset toiseen kulhoon. Lisää molempiin kulhoihin 1,75 dl tomusokeria. Vatkaa ensin vaahdoksi valkuais-tomu-tomusokeriseos. Jätä odottamaan. Vatkaa sen jälkeen vaahdoksi keltuais-tomusokeriseos. Lisää perunajauhot ja suklaa-rasvaseos siihen. Kääntele valkuaisvaahto kevyesti nostellen suklaataikinaan. Kaada voideltuun piirakkavuokaan ja paista 180 asteessa 20-30 minuuttia.
Anna jäähtyä ja tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Mutakakun sisus jää keskeltä ihanan "mutaiseksi" :)
Ohje Soppakauha.comista