1270304606_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1 kg:n painoinen kirjolohi

Kuorrutus:

1 pala paahtoleipää

1 puntti tilliä

1 tl merisuolaa

1/2 tl sitruunapippuria

25 g pinjansiemeniä

(1 kananmuna)

tilkka öljyä

Hienonna tehosekoittimessa leipä, tilli ja mausteet sekä pinjansiemenet  aivan pieneksi. Lisää sen verran öljyä, että saat seoksen tahnamaiseksi.

 (Tässä vaiheessa voi lisätä kananmunan, mutta se ei ole välttämätön. Minulla se unohtui pöydänkulmalleNolostunut Oletettavasti tahna on  kananmunan kanssa helpommin levittyvää ja tuo hiukan lisää ruokaisuutta. )

Levitä tahna raa`an lohen pinnalle ja paista uunissa 200 asteessa 35 minuuttia.

Pellille lohkoin raakoja kuorittuja perunoita jotka maustoin suolalla ja grillimausteella. Kypsyivät juuri sopivasti samaan aikaan kalan kanssa.

Idean ruokaan sain tästä S- Ruokamaailman yrttikuorrutetusta lohesta, mutta taas oli sävellettävä vähän omiaan mielen ja tarvikkeiden ehdoilla:)