lauantai, 24. toukokuu 2008
Caipirinha-kakku
Tätä ihanuutta on tehty varmaan kymmenissä eri blogeissa, eikä suotta. On meinaan sen verran herkkua, jos sitruksesta tykkää!! Ohjeessa vähän omia muutoksia, alkuperäinen löytyy Santa Marian sivuilta.
23 cm irtopohjavuoka
Pohja:
10 Digestivekeksiä
50 g margariinia
Murustele keksit hienoksi muruksi esim. muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita joukkoon sula rasva ja painele irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
400 g Philadelphiajuustoa
3 dl vispikermaa
3 dl tomusokeria
1 pss Caipirinha Mix- juomasekoitusta
5 liivatelehteä
3 rkl limen mehua (tai vettä)
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota keskenään tomusokeri ja Philadelphiajuusto. Lisää juomasekoitusjauhe.Vatkaa kerma eri kulhossa vaahdoksi. Kuumenna limen mehu ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää kermavaahto käännellen. Kaada Pohjan päälle ja anna hyytyä useita tunteja. Koristele esim. mansikoilla, kiivillä ja limellä.