1267724795_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikina:

6 dl lämmintä vettä

50 g hiivaa

2 tl suolaa

0,5 dl öljyä

3 dl kauraleseitä

n.10 dl Sunnuntain moniviljasämpyläjauhoja

1 dl hasselpähkinäjauhetta

2 dl saksanpähkinöitä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola ja öljy. Lisää kauraleseet, hasselpähkinäjauhe ja murskatut saksanpähkinät (jätä osa pinnalle ripoteltavaksi). Lisää jauhoja vähän kerrallaan hyvin vaivaten. Kun taikina irtoaa mukavasti kulhon reunoista voit jättää sen liinan alle kohoamaan. Kohota puolisen tuntia. Leivo taikina leiviksi ja kohota vartin verran. Paista 180 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Tästä annoksesta tuli kolme lettileipää Brunon leipävuokaan tehtynä.