1232626.jpg

Bongasin Armin Leivontanurkkauksesta tämän kivan ohjeen. Muokkailin ohjetta omaan fiilikseen sopivaksi. Tosin en tiedä, ovatko nämä nyt sitten enää "Kokkosia" ? Nämä ovat vähän kuin pasteijatäytteellä täytettyjä sämpylöitä. Hyviä! Ipanat ahmivat iltapalaksi..

26 kpl

Pohja:

5 dl maitoa

35 g hiivaa

1 tl suolaa

50 g juoksevaa margariinia

13 dl sämpyläjauhoja

Täyte:

2 dl raakaa täysjyväriisiä

200 g broilerin jauhelihaa

1 dl juustoraastetta

sipulisilppua

suolaa

broilerimaustetta

currya

Mausteita ei tullut mitattua. Mausta maun mukaan, aika vahvasti kuitenkin, koska sämpylätaikina ikäänkuin "imee" makua.

Alusta kuin normaali sämpylätaikina. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota.

Taikinan kohotessa keitä riisit kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Paista broilerin jauheliha. Sekoita täytteen aineet.

Taputtele kohonneet sämpylät kädessä litteäksi "lätyksi", laita täytettä ja nipistä kiinni. (Tässä vaiheessa näyttää pasteijalta.) Käännä sauma alaspäin ja muotoile pötkyläksi. Voitele maidolla ja paista 225 asteessa n. 10 min.