1224695.jpg

Ruusumamman blogissa näin hauskan raitapursotusvinkin, ja olihan sitä pakko kokeilla! Alle piti tietenkin ensin väkästää kääretorttu:

4 munaa

1,5 dl sokeria

4 rkl vehnäjauhoja

4 rkl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää varovasti jauhot. Nostele taikina tasaiseksi. Paista pellille levitettynä 200 asteessa vajaa 10 min.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista "paistopaperi". Anna jäähtyä. Täytä mieleiselläsi hillolla. Itse käytin pois kaikki joululta jääneet marmeladinloput. Lisäksi vatkasin vähän kermaa. Rullaa kääretortuksi leivinpaperin avulla ja laita jääkaappiin tekeytymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja värjää puolet vaahdosta haluamallasi värillä. Täytä pursotinpussi toiselta reunalta valkoisella ja toiselta reunalta värjätyllä vaahdolla. Pursottele! Minulla pursotus todella takkuili, pussi taitaa vedellä viimeisiään; hikoilee läpi ihan riesaksi asti! Pitää ehkä hommata uusi? 

Tosi hauska vinkki Ruusumammalta, vielä kun tätäkin pääsee harjoittelemaan kunnon pussilla, saa siistimpää jälkeä.