1408070.jpg

Oma maa mansikka, muu maa mustikka.. 

MUSTIKKARAHKAA JA -KIISSELIÄ

Mustikkakiisseli:

1 l vettä

puolisen litraa mustikoita

0,5 dl sokeria tai maun mukaan

3 rkl perunajauhoja

1 tl vaniljasokeria

Kuumenna vesi, mustikat ja tavallinen sokeri. Kun seos kiehuu, lisää sinne ohuena nauhana koko ajan vatkaten pieneen vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Anna pulpahtaa. Nosta pois levyltä ja lisää vaniljasokeri. Ripottele pinnalle vähän sokeria kuortumisen estämiseksi. (tai sekoita kiisseliä varovasti joka kerta tunnin ajan kun vaan ohi kuljet)

Mustikkarahka:

2 dl vispikermaa tai kevytvispiä

2 dl rahkaa

0,5 dl sokeria(maun mukaan,meillä riittää tämä)

3 dl mustikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, sokeri ja mustikat. Sekoita tasaiseksi. Nauti.