1802477.jpg

Tämän postauksen pompsahtaessa eetteriin, on hääpari saanut juuri toisensa. Toivottavasti kakku maistuu (mä tulen vahtimaan, että kanssa syötte sen..!)

Ihanaa hääjuhlaa ystäväni Sini ja puolisonsa K-P!!

"Sade ei teitä enää kastele,
sillä olette toisillenne suojana.
Kylmyys ei teitä enää vaivaa,
sillä lämmitätte toisianne.
Yksinäisyyttä ei enää ole,
sillä olette toisillenne elämäntovereita.
Te olette nyt kaksi ihmistä,
mutta edessänne on vain yksi elämä.
Astukaa nyt yhdessä
yhteisen elämänne päiviin.
Ja olkoon elämänne Maan päällä hyvä ja pitkä. "

(apassi-intiaanien avioliittorukous)

4 kpl   samanlaista ylläolevaa 15 munan kakkupohjaan tehtyä kakkua. Välissä mansikkasosetta ja suklaamoussea. Kostutus Spritellä. Päällä suklaaganache.

Ohjeet ja määrät tähän koko satsiin alempana, itsellekin muistutukseksi...

1802479.jpg

Tuoksuherne koristeena

1802474.jpg

Morsiusparin oma kakku, päällä parin oma koriste

1799257.jpg

Alkuasetelma näyttää aika hurjalta... :) Ajattele mikä määrä rasvaa...

Suklaaganache neljälle isolle kakulle ja pikkukakulle:

5 kpl 200 g:n levyä tummaa suklaata

5 prk 2 dl:n kermaa

nokare margariinia

Kuumenna kerma kattilassa. Älä keitä. Lisää suklaapalat ja anna niiden sulaa joukkoon välillä sekoitellen. Lisää margariini kiiltoa antamaan. Anna ganachen jäähtyä vartin verran ennen kakuille levittämistä.

Suklaamousse neljälle isolle kakulle ja yhdelle pienelle:

2 l vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 l kermaa

7 kpl 200 g:n levyä maitosuklaata

20 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan. Sulata suklaa mikrossa ja jäähdytä välillä sekoitellen. Vaahdota vaniljakastike. Vaahdota kerma. Lisää jäähtynyt suklaa sähkövatkaimella sekoittaen kermavaahdon joukkoon. Lisää suklaavaahto vaniljavaahdon joukkoon. Liota lionneet liivatelehdet tilkkaan vettä ja sekoita ohuena nauhana hyvin vatkaten koko vaahdon joukkoon. Anna hyytyähetki, ennenkuin levität kakun väliin paksun kerroksen.

Todellinen menekki: vieraita 120. Kakkuja meni 2 1/2 kpl

Mansikkasosetta koko satsiin meni:

KostutusSpriteä meni n. 2,5 dl per väli = Kolmisen litraa

Yksinkertaisiin pursotuksiin kului kermaa 5 litraa.