1843359.jpg

Voi hyvät hyssykät, miteen kuvaat sosekeiton niin, että se näyttää yhtä herkulliselta kuin maistuu? Ei näillä taidoilla ainakaan...

Mutta sosekeitto oli hyvää!! Ihana "paahteinen maku" ja porkkana makeutui paahtamisessa kovasti. Se maistui ihan....no, makealta porkkanalta. Tosi hyvää!!

2 annosta

500 g porkkanoita

2 sipulia

1 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 tl jeeraa eli juustokuminaa

6 dl vettä

1 1/2 kasvisliemikuutiota

1 dl kevytruokakermaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit reiluhkoiksi paloiksi. Asta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja sekoita kasvisten joukkoon. Paahda uunin alatasolla noin 30 minuuttia kunnes kasvikset on kypsiä. Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutiot ja kasvikset. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja kiehauta tarjolle. Tarjoa leivän kanssa.

Paahdettaessa porkkanan makeat makuaineet korostuvat ja pinta muuttuu rapeaksi. Käytä paahdettuja porkkanoita sosekeittojen ohella lämpimiin salaatteihin.

Ohje Yhteishyvästä.