1239349219_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siitä onkin aikaa kun olen mitään herkkua leiponut! Kuolaten olen kyllä ohjeita katsellut ja pääsiäisen kunniaksi annoin itselleni luvan tehdä jotakin Herkkua. Tämä ohje vaikutti vähän erilaiselta ja herkulliselta, nam...

Allaolevasta olen jättänyt Amarula-liköörin pois, taikinaan pistin kermaa tilalle ja kuorrutteeseen samoin. Eihän meiltä nyt tollasia löydy..Salmari ei olisi tainnut sopia...Silmänisku

Ohje on kopsattu suoraa maku.fi-sivuilta:

(10:lle)

Taikina:
125 g pehmeää margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 kanamunaa
2 ½ dl vehnäjauhoa
1 dl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl omenahilloa
½ dl kuohukermaa
½ dl Amarula-likööriä

Täyte:
1 dl kuohukermaa
1 dl maitorahkaa
100 g halvaa


Kuorrutus:
100 g taloussuklaata
100 g toffee-maitosuklaata
(esim. Dumlea)
1 dl kuohukermaa
(2–3 rkl tai maun mukaan Amarula-likööriä)

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan.
Kääntele joukkoon omenahillo, kerma ja Amarula-likööri.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan.

 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Lisää sekaan murusteltu halva.
Täytä kakku halvavaahdolla.


Valmista kuorrutus. Pane kaikki kuorrutuksen aineet teräskulhoon ja nosta se vesihauteeseen. Sulata sekoitellen kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kuorrutus jääkaappiin ja sekoita aina välillä. Kun suklaakuorrutus on jähmeää, levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Koristele kakku ja nosta tarjolle.
Jaana Isomäki