Aivan järisyttävän ihanaa mutakakkua!!! Ainakin me syötiin se Rouva Veen kanssa lähes kaksistaan *nolo*
- 150g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus min. 60%
- 150g voita
- 2 rkl kahvilikööriä
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 rkl vahvaa kahvia
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 2 dl tummaa muscovadosokeria
- 3 kananmunaa
- tomuskeria
- Laita rasva sulamaan kattilaan ja paloittele suklaa mukaan. Sekoittele ja anna palojen sulaa melkein kokonaan. Nosta kattila liedeltä, jälkilämpö riittää sulattamaan lopun suklaan loppuun. Kaada seos reilun kokoiseen kulhoon.
- Lisää hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen kahvilikööri, kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää siivilän lävitse suklaaseoksen joukkoon.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele munavaahto varovasti suklaaseoksen joukkoon.
- Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (ø 22cm) ja paista 175 asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku vuosta vasta täysin jäähtyneenä. Ripottele pinnalle tomusokeria.
Ohjeen nappasin ja kopsasin täältä :