1248886080_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aivan järisyttävän ihanaa mutakakkua!!! Ainakin me syötiin se Rouva Veen kanssa lähes kaksistaan *nolo*

  • 150g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus min. 60%
  • 150g voita
  • 2 rkl kahvilikööriä
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 rkl vahvaa kahvia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 2 dl tummaa muscovadosokeria
  • 3 kananmunaa
  • tomuskeria

 

  1. Laita rasva sulamaan kattilaan ja paloittele suklaa mukaan. Sekoittele ja anna palojen sulaa melkein kokonaan. Nosta kattila liedeltä, jälkilämpö riittää sulattamaan lopun suklaan loppuun. Kaada seos reilun kokoiseen kulhoon.
  2. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen kahvilikööri, kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää siivilän lävitse suklaaseoksen joukkoon.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele munavaahto varovasti suklaaseoksen joukkoon.
  4. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (ø 22cm) ja paista 175 asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku vuosta vasta täysin jäähtyneenä. Ripottele pinnalle tomusokeria.

Ohjeen nappasin ja kopsasin täältä :

Soppakellari.blogspot.com