1263120767_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällaisella leivosannoksella osallistun  Leivontafoorumin kuukauden haasteeseen. Kehittelin tällaisen hiukan Aleksanterinleivoksen tapaisen, hiukan `kuivakan` mutta makoisan pohjan, jonne reilu tujaus Kultasuklaan valkosuklaata antaa mukavan säväyksen. Annoksen palat ovat noin sentin mittaisia, kuva hiukan vääristää. Leivos on makea, eikä isoa palaa kahvin tai teen kanssa tarvita. Mustikkapyre raikastaa makua. Makoisaa herkutteluhetkeä!!!!

Pohjataikina:

3 munaa

2 dl sokeria

1 dl maitoa

1/2 dl appelsiinimehua

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl aitoa vaniljasokeria

150 g margariinia

120 g valkosuklaata, Kultasuklaasta

Pinnalle:

Valkosuklaata

suklaatransferiarkki

------------------

Pohja: Sulata margariini  ja jätä jäähtymään. 

Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi tai raasta se.

Vatkaa muna ja sokerit  vaahdoksi.

Lisää appelsiinimehu ja maito sekä vehnä- ja leivinjauhe varovasti sekoitellen. Lisää viimeisenä sula margariini ja suklaamurut.

Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Pinta: Sulata valkosuklaa ja levitä se suklaatransferin pinnalle. Nosta jäähtyneen torttupohjan päälle ja laita jääkaappiin kovettumaan. Kun suklaa on kovettunut, vedä transferista pintakalvo pois. Leikkaa pieniksi annospaloiksi.