1267453642_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Harjoittelinpa huvikseni tällaista kuvakoosteen tekemistäkin:

1267453713_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1267453439_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 1267453485_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1267453526_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1267453607_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1267453642_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1267453673_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1267453567_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tee taikina: Kaada kulhoon 3 dl reilusti lämpöistä vettä. Lisää 3 rkl öljyä, 1 tl suolaa, 1 pss kuivahiivaa ja n.7 dl vehnäjauhoja. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota puolisen tuntia.

Keitä tomaattikastike: Kaada kattilaan 370 g Rainbow chilillä maustettua tomaattimurskaa. Lisää 2 tl pizzamaustetta, 1tl suolaa, 1/3 punttia hienonnettua persiljaa, 1 pieniksi kuutioiksi kuutioitu tomaatti ja kourallinen silputtua sipulia. Keittele hiljaa hymyillen taikinan kohoamisen ajan.

Paista lihat: tässä 400 g jauhelihaa ja 300 g marinoituja broilerinsuikaleita. Pidä erillään. Lihoja ei tarvitse maustaa, tomaattikastike tuo tarpeeksi makuja!

Jaa tomaattikastike puoliksi ja sekoita puolet broilerin ja puolet jauhelihan joukkoon.

Jaa taikina viiteen yhtäsuureen palaan ja kaulitse jokainen pala pyöreäksi, hiukan ruokalautasta suuremmaksi levyksi.

Levitä jompaakumpaa täytettä pyörylälle, lisää maun mukaan muita täytteitä. Meillä jokainen sai mieleisiään lisukkeita; yhdelle Aurajuustoa, toiselle herkkusieniä, kolmas tahtoi tomaattiviipaleita jne. Ripottele jokaisen täytekeon päälle vielä juustoraastetta.

Nipistä taikinan reunat keskeltä yhteen ja varmista, että sauma pysyy kiinni. Päätyosat voit taittaa koko komeuden alle. Ripota päälle vielä juustoraastetta.

Anna kohota taas 15 minuuttia.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Siivoa calzoneiden kypsymisen aikana keittiöön tullut kaaos.

Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Vink: tästä täyte- ja taikinamäärästä tein 5 kpl reilua calzonea, jonka miehet jaksoivat syödä kerralla, mutta me kolme tyttöä jaksoimme vain puolikkaan... Aikas reiluja olivat:)