1326995721_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Se on kuulkaas nyt niin, että musta on tulossa hyvää vauhtia lammasruokien vankka puolestapuhuja ja niille liputtaja! Yleensähän lammas mielletään jotenkin pääsiäiseen kuuluvaksi, villan makuiseksi, hankalaksi ja vaikka mitä...Täyttä puppua! Olen päässyt seurailemaan lampaasta tehtyihin ruokiin "erikoistuneen" kotikokin puuhia läheltä jo pidempää, ja ajattelin siirtää tämän lammasinnostuksen teihinkin:) Ihan totta, lammas on hyvää ja halpaakin! Tämän puolitoistakiloisen luuttoman lampaanpaistin ostin Citymarketista hintaan 10,90 kilo. Nautaa ja possua saat hyvin harvoin tuohon hintaan. Rohkeasti vain kokeilemaan, hyvää on!

Pataan tarvitset:

n. 1 kg kuutioitua ja kalvoista puhdistettua lampaanpaistia

0,5-1 dl American bbq sauce Hickorya

4 kpl isoja kynnettömiä valkosipuleita isoina paloina

muutama pyöräytys viispippuria myllystä

Sekoita nämä ainekset keskenään ja anna marinoitua tiiviissä pussissa yön yli.

Lisäksi tarvitset:

3 tavallista sipulia

1 kuutio lihalientä

1 puntti tuoretta minttua

1 puntti tuoretta timjamia

vettä sen verran että liha peittyy

Seuraavana päivänä laita pussin sisältö uuninkestävään pataan. Lisää lohkotut sipulit, lihaliemikuutio murusteltuna ja vesi.

Paista 150- asteisessa uunissa 4 tuntia. Lisää molemmat yrttipuntit kokonaisena liemeen ja hauduta vielä 2 tuntia. Jos näyttää, että vettä täytyy lisätä, tee se.

Nosta yrttipuntit pois ja nauti vaikkapa raakapaistettujen ja vuorisuolalla maustettujen perunalohkojen kera.