Suuren suosion saanut porkkanapiirakka:
PAKSU pohja 60-senttisen uunin pellille
400 g munia
680 g sokeria
450 g sulaa margariinia
520 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl kanelia
600 g porkkanaraastetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu margariini ja kuivat aineet. Lisää viimeisenä porkkanaraaste. Paista leivinpaperoidulla pellillä 200 asteessa n.40 minuuttia. Jäähdytä.
Täyte:
200 g Olympia-sulatejuustoa
100 pehmeää margariinia
300 g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
--
mantelirouhetta
Sekoita pehmeät täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.
Ohjeesta tulee todella muhkea pohja, vähentääkin kyllä sietää... Alakuvasta näkee ehkä hiukan, kuinka porkkanaisen mehevää ja Paksua pohja on..